Pour-Over Filterkoffie

Pour-Over Filterkoffie

Welkom bij de ultieme gids die je meeneemt op een smaakvolle reis in de wereld van filterkoffie. Als je gepassioneerd bent over koffie en verlangt naar een zetmethode die je in staat stelt om een opmerkelijke kop koffie te creëren, dan is pour-over filterkoffie de juiste keuze. In deze uitgebreide gids duiken we diep in […]

Waarom specialty koffie?

Waarom Specialty koffie

Specialty koffie is een term die steeds populairder wordt onder koffieliefhebbers. Het verwijst naar koffiebonen van de hoogste kwaliteit die met aandacht en expertise zijn geteeld, gebrand en gezet. Specialty koffie heeft een bloeiende community gecreëerd en Nederland barst nu van trendy koffietentjes die deze moderne variant serveren. Wat is Specialty Koffie? Specialty koffie verwijst […]

Doe maar zwarte koffie!

DOE MAAR ZWARTE KOFFIE! De meeste koffieliefhebbers hebben wel eens gehoord van de termen Americano en Lungo, maar kent jij het verschil daartussen? Americano is een zwarte koffie gemaakt met één shot espresso en aangevuld met heet water. Lungo daarentegen is een langer gezette espresso die voor langere tijd in contact blijft met heet water. […]

Wat is nu gefermenteerde koffie?

GEFERMENTEERDE KOFFIE Dit is een populaire verwerkingsmethode en hierin wordt steeds meer geëxperimenteerd. Dit doen koffieboeren vaak met een kleinere oplage omdat het erg foutgevoelig is. Daarom zijn gefermenteerde koffiebonen vaak duurder. Je hebt verschillende methodes, zoals: 1. Aerobe fermentatie: De ontpopte koffiebessen of hele bessen worden in een afgesloten tank geplaatst. Door de hoeveelheid zuurstof volgt er een […]

Zo wordt koffie beoordeeld: Cupping test

De koffiebonen die je via Roast ontvangt, belanden niet zomaar bij jou in de brievenbus! Bij Roast laten we je graag kennismaken met lekkere én eerlijke koffiebonen. Daarom selecteren wij alleen maar specialty coffee. Maar wanneer is koffie ‘specialty coffee’? Daar gaat een uitgebreid proces aan vooraf. Hoe dat in z’n werk gaat, lees je […]

100 maanden koffievariatie

Specialty Coffee Abonnement

Onze 100e zending! Al 100 boxen  met 3 smaken specialty koffie voor thuis! Met een focus op eerlijke handel, gemak en kwaliteit. Wat een avontuur om elke maand de koffies te proeven en samen te werken met ambachtelijke kleine koffiebranderijen! De eerste zendingen verpakten we nog in enveloppen, al snel kwamen we erachter dat brievenbusdozen een […]

De golven uitgelegd

Als Roast-abonnee stimuleer jij dat koffieboeren kwaliteitskoffie leveren voor een eerlijke prijs. Jij bent daarmee onderdeel van de Derde Golf (Third Wave). Hoe zien de andere waves eruit? De “First Wave” In de eerste golf werd de prijs en de handel in koffie grotendeels bepaald door de inkopers. Koffieboeren krijgen een vaste prijs voor hun […]