Begin van 2018

Geplaatst: 04 februari 2018

Lees hieronder de blog van Norman over de koffies van januari. Een beetje een 'valse start', gezien zijn connecties met één van de branders. 

 

Rwanda Nyamasheke van Stean´s Beans
Stean, geboren Keniaan, wereldreiziger en koffiekenner in spe, maar vooral al koffieondernemer en -liefhebber! En dat terwijl hij nog niet heel lang een twintiger is…
Stean helpt mij minstens eenmaal wekelijks in het lab, met roasten, cuppen en meeproeven. De belangenverstrengeling ligt hier wellicht iets teveel op de loer dus ik laat het even bij twee “smakeloze” foto´s van een single en double shot van zijn Beans. De goede verstaander zal het begrijpen… ð

 

 

 

 

 

Honduras Siguatepeque van Cafecito Central (via Spot On Coffee Roasters)
Foelie. Het buitenste schilletje van een nootmuskaat…noot. Hier ontwaarde ik een subtiele hint van in het aroma. De espresso was verder netjes. Vol en vloeiend. Zal het zeker goed doen als melkdrank. Of nog beter, met alleen een Bossche Bol ernaast! ð

 

 

 

 

 

 

Kameroen Noni van Bosbrand Koffie
Helaas een nogal oude, muffe, jute smaak. Zowel telkens als espresso en als – laatste proefpoging – ook tijdens een cupping. Vlak daarvoor als Aeropress geproefd; dat was nog redelijk, maar verder non-descript. De bonen waren enerzijds wat aan de lichte kant en, bijna letterlijk, anderzijds vertoonden sommige ook wat brandspots, zogenaamde scorching, oftewel ´verbranding´; wat donkere vlekjes, vooral op de vlakke kant. Het maakte de koffie – naast het onvermijdelijke verouderde aspect – niet zozeer rokerig of verbrand maar vertoonde eerder een gebrek aan zoetheid (i.c.m. de lichte roast). Wellicht een te hoge drumtemperatuur en/of overbelasting (te veel koffie in de trommel, met onvoldoende luchtverplaatsing als gevolg). Edoch, scorching verbetert of verslechterd de ouderdom niet…


» Volgend bericht: Deja Vu
« Vorig bericht: 1 jaar, 36 Roasts , 27 roasters