Burundi Gahahe Honey Processed

  • Varieteit

    100% Arabica - Red Bourbon

  • Hoogte

    1.800m

  • Zending

    juni 2017 / #3

Het Gahahe wasstation ligt in Gahahe, in de Kayanza provincie. Het wasstation heeft 1771 geregistreerde koffie producenten, elk met ongeveer 240 koffieplanten. Het station beschikt over 10 fermentatietanks, 4 bessen selectie tafels, 2 baden en een droogveld met 180 droogtafels en 18 voor-droog tafels. Hiermee kunnen ze 750 000kg koffiebessen per dag verwerken. Bij de inname van de bessen selecteert een speciaal team de bessen op rijpheid. Dit is essentieel voor het verwerken van de bessen en voorkomt beschadiging van de bonen. Het vruchtvlees wordt mechanisch verwijderd en na die pulp proces worden de bessen direct naar de voordroog tafels gebracht. Een tweede team controleert deze en haalt de defecte bonen er uit. Na een paar uur gaan de bonen naar de droog tafels waar ze in ongeveer drie weken 12% vochtigheid bereiken. 

Smaakindicatie:
Zwarte kersen, chocolade, zoet en dik. Ideaal voor espresso