Colombia, Cauca Santaurio

  • Producent

    Camillo Merizalde, Finca Santaurio

  • Branderij

    Bocca, Amsterdam

  • Regio

    Colombia, Cauca

  • Varieteit

    100% Arabica, Typica en Bourbon

  • Hoogte

    1.850-2.100m

  • Zending

    oktober 2013 / #3

Eigenaar Camillo is iemand die alles probeert om de beste koffie voort te brengen. Voordat hij begon, maakte hij een kaart waarop hij zijn stuk land heel nauwkeurig, echt per vierkante meter, indeelde. Alles om de optimale situatie per variëteit te kunnen bewerkstelligen. Ze blijven testen, variëren, leren en hebben steeds weer nieuwe ideeën. Zo plantten ze ook koffiestruiken in een kas om te kijken wat dat zou doen. Camillo's team bestaat enkel uit bijzondere, lieve mensen met een enorme passie voor koffie.

 

Na een lange fermentatieperiode wordt de koffie pas gewassen en vervolgens weer gedroogd op bedden waarboven UV -bestendig doek wordt gespannen (de zogenaamde "parabolic beds"). Zie de foto bij de koffie (afkomstig van Bocca). De koffie is in een speciaal gekoelde container verscheept. Dit komt ten goede van de kwaliteit. Doordat de containers door verschillende klimaatzones moeten, is er altijd een kleine kans dat de kwaliteit achteruit gaat. Nu hij gekoeld is, is dat te 'voorkomen'. De bonen behouden dus hun topkwaliteit.

 

De frisse smaak van deze koffie heeft hinten van amandel en pure chocolade. De volle body maakt hem ideaal voor de zondagmiddag borrel.