Dominicaanse Republiek El Bombasi

  • Producent

    Nelson Cerda Reyes en Humberto Perez Lora, Las Lagunas

  • Branderij

    Ben en Rolands, Oldenzaal

  • Regio

    Dominicaanse Republiek, Cordillera Central

  • Varieteit

    100 % Arabica - Caturra

  • Hoogte

    1.000-1.300

  • Zending

    juni 2018 / #2

Deze koffiebonen komen van Nelson Cerda Reyes en Humberto Perez Lora, koffieboeren uit het dorp Las Lagunas. Las Lagunas ligt in de Cordillera Central van de Dominicaanse Republiek. De plantage ligt op een hoogte variërend tussen de duizend en dertienhonderd meter. Met haar vruchtbare grond en haar ligging biedt de plantage de beste voorwaarden voor de teelt van deze Caturra. De bonen worden ingekocht door Ben & Rolands tegen een prijs die recht doet aan de uitstekende kwaliteit. Na de verwerking van de bonen exporteren ze de koffie zelf naar Nederland. Het branden van de koffie gebeurt in de branderij in Oldenzaal. 

Smaakindicatie:
Een stevige koffie met tonen van chocola. Aards en robuust. Ideaal als basis voor melk variaties.