Guatemala Ceylan y Anexos

  • Producent
  • Familie Echeverria, Finca Ceylan y Anexos
  • Koffiebranderij
  • Niet beschikbaar
  • Regio
  • Guatemala, San Miguel Pochuta, Chimaltenango
  • Variëteit
  • 100% Arabica
  • Hoogte
  • 1.060-1.370m
  • Zending

Deze gecertificeerde biologische koffie overweldigt door een uitgesproken, volle smaak, fijne aroma’s en harmonische zuurheid. De extra smaak komt van zijn chocoladetoets.

De Arabica-koffie groeit in de regio Atitlán, in het gebied San Miguel Pochuta op vulkanisch-kleiachtige bodem op een hoogte van 1.200 tot 1.500 meter. De Finca cultiveert daar onder meer de soorten Bourbon, Typica en Mundo Novo. Het klimaat is tropisch, dus vochtig en warm; met een gemiddelde temperatuur van 20° Celsius. Om de gevoelige koffieplanten te beschermen tegen rechtstreekse zonnestralen, werden bananen geplant als zogenaamde schaduwbomen. Na de oogst worden de rijpe koffiebessen zowel volgens de traditionele natte als volgens de droge methode bereid.

Het water dat wordt gebruikt voor de bereiding, wordt daarna gefilterd om vervuiling van de waterbronnen te vermijden. De resten die ontstaan bij de bereiding, zoals vruchtvlees van de koffiebessen, worden als waardevolle, natuurlijke meststoffen voor de koffieplanten gebruikt. Zo probeert men om een autonome teeltkring tot stand te brengen. Omliggende stroom- en bosgebieden worden als belangrijke ecosystemen behouden.

De Finca is sinds 1870 in het bezit van de familie Echeverria. Er werken hoofdzakelijk inheemse arbeiders om de lokale arbeidsmarkt te stimuleren. De eigenaar ondersteunt de bouw van huizen, een geregelde drinkwatervoorziening en de opleiding van werknemers en hun kinderen. De werknemers genieten ook van de teelt van andere producten van de Finca zoals sinaasappels en bananen, die ze tegen zeer voordelige prijzen kunnen kopen.

Koffie gebrand door

Niet beschikbaar

...