Honduras Marcala

  • Producent

    Diverse boeren uit de dorpjes in Marcala

  • Branderij

    Sweet Cup, Amsterdam

  • Regio

    Honduras, Marcala en Santa Helena

  • Varieteit

    100% Arabica - Catuai

  • Hoogte

    1.480m

  • Zending

    mei 2016 / #2

 Deze koffie is geproduceerd door boeren uit de dorpjes Mogola, La Florida, El Chiflador, Valle de Palomas en Las Flores in de Marcala regio. Zij allen gebruiken arabica variëteiten met biologische productiemethodes. Deze boeren innoveren onder andere door onttrekking van bevorderlijke micro-organismen uit de omringende bergen te verwerken samen met organisch materiaal van plaatselijke flora en fauna. Alle plantages liggen grotendeels boven 1480 boven zeeniveau. Na de oogst wordt de koffie naar de wet mill in Barrio La Victoria gebracht, waar de deze wordt verwerkt.

Smaaknotes: Chocolade, Specerijen, Zoete Citrus, Koffiebes, hint van rode appel, zacht hartig.