Honduras Siguatepeque

  • Varieteit

    100% Arabica - Caturra/Lempira

  • Hoogte

    1.200-1.400

  • Zending

    januari 2018 / #1

De koffie is een blend van 66% Caturra en 34% Lempira en groeit op 1.400 meter hoogte in Siguatepeque in Honduras. De plantage van Don Victor heeft veel sinaasappel bomen en ceders, de koffieplanten groeien daaronder in de schaduw. Dit resulteert in een mooi bouqet van fruitige smaken. Don Victor Aguirre is zelf verantwoordelijk voor het wassen van de bessen om daardoor een hoge kwaliteit te behouden.

Over Don Victor:
Op ongeveer 1.400 meter boven zeeniveau, gelegen op de bergen van Siguatepeque - Honduras, vinden we don Victor en zijn onderneming Cerro Azul! 3.5 hectare Lempira en Caturra planten groeien op in de schaduw die wordt verkregen door mahonie-, sinaasappel- en cederbomen.

Een kleinschalige kwekerij voor zijn nieuwe planten maakt ook deel uit van Cerro Azul. Op zijn land vindt ook de koffiekers-selectie plaats, het droogproces in de zon, het malen, de menging en de sortering.

Het is 30 jaar geleden dat don Victor koffie begon te verbouwen. Wat is zijn drijfveer? De passie voor wat hij het beste kan!

Smaakindicatie:
Chocoladetonen met een romig karakter en een lange nasmaak. 

Zetindicatie:
We kregen zelf de beste smaak door minder koffie (dan normaal) in de espressomachine te gebruiken. De filter variant kwam met 8 gram per 100 ml het beste tot zijn recht.