Kenia AA Plus Mugaya

  • Varieteit

    100% Arabica, 28 & SL 34

  • Hoogte

    1700 - 1800 meter

  • Zending

    april 2013 / #2

Kenia begon met het produceren van koffie rond 1900 en het land staat al generaties lang bekend om zijn mooie koffieproduct. Kenia kent grote hoogten, een goed klimaat en mooie bodemstructuur. De koffievariëteiten hebben zich aangepast aan de plaatselijke omstandigheden en zorgen voor koffies van uitstekende kwaliteit. 

 

De Mugaya Factory (wetmill) maakt deel uit van de Mutira Coöperatieve Vennootschap in de regio Kirinyaga in Centraal-Kenia. Kirinyaga is een naburige regio van Nyeri op de hellingen van Mount Kenya. De regio staat  Ă˘€‹Ă˘€‹bekend om kwaliteit van zowel koffie en thee. Er zijn een aantal kleine koffie landgoederen in het gebied, maar de meeste koffie wordt verbouwd door kleinschalige boerenbedrijfjes, elk met ongeveer 100 struiken. De koffieboeren zijn georganiseerd in coöperatieve vennootschappen die als overkoepelende organisaties fungeren voor de fabrieken (wetmills) waar de plaatselijke kleine boeren hun koffiebessen te leveren voor verwerking.

 

De coöperatie werkt samen met CMS, Coffee Management Services, die de kwaliteitscontrole uitvoering op de wetmills. Ze hebben ook opleidingen voor duurzaamheid op bedrijfsniveau. Door het trainen van boeren in  betere landbouwpraktijken, zijn ze in staat om zowel de kwaliteit en de productie van koffiebessen te verhogen. CMS bereikt hiermee bijzondere resultaten in het verhogen van de levenstandaard voor de boerengezinnen.

 

Deze Kenia AA Plus Mugaya is gebrand door Casa Brazuca in Amsterdam en heeft een fruitige kruidigheid, is iets bloemig en heeft een intens frisse afdronk.