Kenya Kagongo

  • Varieteit

    100% Arabica - SL34 en SL28

  • Hoogte

    1.700-1.800m

  • Zending

    januari 2017 / #1

Stefan van Roast Factory brandde speciaal voor ons deze ‘bijzonder spannende koffie’.
Op de zuidelijke bergwand van Mount Kenya in Kirinyaga County bevindt zich Kianyaga town. In het Kagongo wasstation in dit dorp komen ongeveer 500 boeren hun bonen brengen. De boeren verbouwen de koffie op een hoogte van 1.700-1.800 meter op de rood vulkanische grond. De gebruikte variëteiten zijn de SL34 en de SL28. In het wasstation worden de bonen verpulverd, gefermenteerd en op hoge tafels gedroogd in de Keniaanse zon.

In de filterbranding van de koffie komen de frisse fruitige smaken naar voren. Met name in filter methodes als Chemex en de Phoenix 70 proef je dit.
Ook als espresso is het een spannende koffie; fel met een hoge aciditeit en hinten van blauwe bessen.