Mexico, Kassandra Pacamara

  • Producent

    Rivas familie, Finca Kassandra

  • Branderij

    Caffenation, Antwerpen

  • Regio

    Mexico, Veracruz, nabij Totutla en Huatusco

  • Varieteit

    100% Arabica, Pacamara

  • Hoogte

    1.200-1.500m

  • Zending

    oktober 2013 / #2

Op de 600 hectare van de Finca Kassandra wordt 320 hectare gebruikt voor het verbouwen van koffie. Naast de Caturra en Catuai wordt 8% van de plantage gebruikt om de speciale Pacamara te verbouwen. Naast een single estate koffie, dus ook een single variety. De boerderij wordt sinds 1996 gerund door de Rivas familie. Zij verbouwen naast koffie ook heerlijke macademia noten. 

 

De oogst van dit seizoen haalt de unieke smaak van deze bonen naar boven. Een complexe, intense smaak. Met hinten van rijpe tomaat, gebakken appel, basilicum en druiven. Het lijkt wel een heerlijke maaltijd in een kopje koffie.