NICARAGUA CIMA DEL CIELO

  • Varieteit

    100% Arabica - caturra, maragopipe, catimor

  • Hoogte

    1.250-1.350

  • Zending

    april 2018 / #1

Deze koffie met smaken van zwarte bes, karamel en donkere chocolade heeft een mooi verhaal.
Op de vraag hoe Fransisco Noel Zeledon een uitstekende kwaliteit koffie kan produceren, antwoorde hij het volgende:
''Om goede kwaliteit te produceren is veel extra werk nodig, veel extra zorg voor de koffieplanten. In koude streken bijvoorbeeld, waar mossen de planten aantasten, waardoor ze niet goed kunnen ademen. Die mossen, moeten met de hand worden verwijderd. Voor speciality coffee zijn alle kleine details van belang. Om mossen te verwijderen, koffie te plukken, bomen te planten en de grond schoon te maken, moet ik mensen inhuren. Ik ga niet elke koffieplant controleren om te zien of ze het goed gedaan hebben. Ik moet mijn werknemers vertrouwen. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat deze mensen gelukkig zijn. Ze kunnen eten hoeveel ze willen, We hebben goede accommodaties voor de medewerkers en we creëren een vriendelijke sfeer. Goed zorgen voor de mensen is het belangrijkste op een koffieboerderij.''

Voor de toekomst wil Fransisco investeren in een uitzichtpunt, op het hoogste punt van de boerderij (boven aan de hemel) en het aantrekken van toerisme naar dit ongerepte gebied van Nicaragua.