Panama Boquete La Esperanza

  • Producent

    Jose Pretto van La Esperanza

  • Branderij

    Bocca, Amsterdam

  • Regio

    Panama, Boquete regio

  • Varieteit

    100% arabica, typica, caturra, catuai

  • Hoogte

    1.400-1.600m

  • Zending

    maart 2014 / #1

Bocca Coffee heeft voor de maart-zending van Roast deze heerlijke zoete koffie uit Panama gebrand. Een biologische, organische koffie afkomstig van één plantage.

Jose Pretto, eigenaar van deze plantage, heeft een Panamees paspoort en Italiaanse roots. Koffie is hem met de paplepel ingegoten. Op zijn land staan sinaasappelbomen, citroen- en grapefruitstruiken die zorgen voor natuurlijke schaduw voor de koffieplanten. Het totale productieproces vindt plaats op de boerderij zelf. Van het plukken van de koffiebessen, het vruchtvleesvrij maken van de pitten tot het drogen van de bonen op patio’s. Het achtergebleven vruchtvlees van de koffie wordt na het bewerkingsproces gebruikt als compost. Jose importeerde Amerikaanse ezels zodat de medewerkers de zware balen koffie niet langer op hun schouder hoefden te dragen. Uitgangspunt bij Bocca Coffee is ‘Direct Trade’. Dit betekent dat zij rechtstreeks kopen van Jose Pretto.

In de koffie zitten zoals gezegd tonen van zoete honing en sinaasappels. Het is leuk om aan de hand van het 'aroma-wiel' van Koffie Leute eens te kijken welke andere smaken in de buurt zitten van deze twee zoete elementen.