Papua New Guinea, Kimel Peaberry

  • Producent

    Kimel Estate, Opais stam

  • Branderij

    BackYard, Ter Apel

  • Regio

    Papua New Guinea, Waghi Valley

  • Varieteit

    Arusha, Blue Mountain, Bourbon e.a.

  • Hoogte

    1480m

  • Zending

    februari 2013 / #3

De Kimel Peaberry wordt geteeld op vulkanische grond in de  Waghi Valley in de West-Higlands provincie van Papua New Guinea. De coörperatie is 100% eigendom van de oorspronkelijke bewoners uit de regio, de Opais stam, die de koffie op traditioneel biologische wijze teelt. De Kimel Peaberry is een volledig gewassen en zongedroogde koffie met een uitzonderlijk exotisch karakter: tropisch fruit, specerijen, chocolade, mout en een boterzacht mondgevoel

 

Het ruige terrein in Papua New Guinea maakt het vervoeren  van koffie en materialen zeer lastig. Het gebruik van  bestrijdingsmiddelen en kunstmest is dan ook vaak  onpraktisch. Terwijl er maar een klein deel van de koffie  uit PNG biologisch gecertificeerd is, is dan ook het grote  deel biologisch door praktische redenen. De Kimel Peaberry is een volledig gewassen en zongedroogde  koffie met een uitzonderlijk exotisch karakter: tropisch  fruit, specerijen, chocolade, mout en een boterzacht mondgevoel

 

Beans Scene Magazine schreef een mooi artikel over deze koffieplantage.

>> http://www.beanscenemag.com.au/articles/view/a-touch-of-paradise