Peru Yanesha

  • Producent

    Yanesha koffieboeren

  • Branderij

    Boon, Den Haag

  • Regio

    Peru, Oxapampa, Villa Rica

  • Varieteit

    100% Arabica - Typica, Bourbon & Caturra Grade 1

  • Hoogte

    1.550-1.850m

  • Zending

    oktober 2016 / #2

Deze Peruaanse hoogland arabica koffie wordt verbouwd op een hoogte van 1550 tot 1850 m in de Andes. Alleen de rijpe koffiebessen worden in meerdere cycli met de hand geplukt, en worden op ezels vervoerd: vanwege de hoogte en het bergachtige landschap is het niet mogelijk om traktoren en machines te gebruiken.
Aangekomen op de kleine boerderijen van de koffieboeren, worden de koffiebessen ontpulpt (ontdaan van vruchtvlees), 12 tot 18 uur gefermenteerd, en daarna gedroogd. Verdere verwerking gebeurt met de hand.

De Yanesha koffieboeren hebben een groot respect voor het milieu en het regenwoud. Zij gebruiken geen chemicaliën en het water dat gebruikt is om de bonen te wassen wordt eerst gezuiverd en pas daarna weer schoon geretourneerd. Deze toewijding aan het milieu en de kwaliteit van de koffiebonen maken van deze rijke Peruaanse koffie een gebalanceerde zachte koffie met karameltonen en een zoete, nootachtige smaak en een lage aciditeit.