Tanzania Ngila Estate

  • Producent

    Naila Estate, familie Meyer

  • Branderij

    De Eenhoorn, Kampen

  • Regio

    Tanzania, Katura District

  • Varieteit

    100% Arabica - Bourbon, Kent

  • Hoogte

    1.500-1.600

  • Zending

    september 2016 / #3

De Ngila Estate ligt in het Karatu District op een hoogte van zo’n 1600 meter op de hellingen van de Ngorongoro-vulkaan en is omgeven door het Ngila-woud. De Ngila Coffee Estate is opgericht door een Duitse kolonist in het begin van de twintigste eeuw. In 1992 nam de familie Meyer de plantage over en heeft ingezet op hoge kwaliteit met behulp van moderne technieken. De Ngila koffie wordt nu al meer dan tien jaar gezien als een van de fijnste gewassen koffies van het gebied rond de Ngorongoro-krater. De gebruikte variëteiten zijn de Bourbon en de Kent. Het water van de Endoro-rivier, vanuit het Ngorongoro National Park, verfijnt Ngila’s mooiste koffie. De bessen worden onder streng toezicht op hun rijpst geplukt. Na het plukken transporteert men deze direct naar de mill. Elk risico op overfermentatie wordt op deze manier vermeden. Men ontdoet de koffiebes van de schil en laat de boon fermenteren, waarna de koffie gewassen, gedroogd en gesorteerd wordt.

Smaakprofiel
Wat een fijne frisse koffie! Zacht fruit, tonen van chocolade vullen je neus. Opvallend is zijn aangename body; vol en zijdezacht. Je proeft klein rood fruit, zoals besjes en aardbei en in de nasmaak ervaar je romige chocolade. In je filterkoffie geeft de koffie je frisheid en een aangename zoetheid. De cappuccino is romig en vol.