Tanzania Vulcano

  • Producent

    Kilimanjaro Volcanic Coffee Growers Association

  • Branderij

    Sprso Voorburg

  • Regio

    Mount Kilimanjaro, Tanzania

  • Varieteit

    Bourbon en Kent

  • Hoogte

    1200-1600m

  • Zending

    december 2012 / #1

Deze koffie kopen wij in bij een organisatie die direct samen werkt met met kleine, onafhankelijke boerengroepen en -coöperaties. Zij kunnen boeren door de opbouw van lange-termijn relaties, een stabiele en betere prijs garanderen. Bovendien hebben zij zich ten doel gesteld een deel van de winst terug te laten vloeien naar de boeren door ondersteuning te bieden bij het produceren van de beste kwaliteit koffie. Volgens Paul van koffiebranderijf Sprso heeft deze koffie een mooie gemiddelde body met tonen van rijp fruit en een pittig kruidige cacao smaak, met een licht zuurtje wat zoet weg zakt.

 

De boeren verbouwen hun Arabica koffie, Bourbon en Kent variëteiten, op een ideale hoogte tussen de 1200 en 1600m op de zuidelijke hellingen van de vulkanische Kilimanjaro. Iedere boer heeft gemiddeld 200 koffiestruiken en elk dorp heeft zij eigen micro wasstation. Hier pulpen, fermenteren, en wassen de boeren gezamenlijk hun verse, rijpe, hand geplukte koffiebessen.