Recente koffiepost

Iedere maand worden er drie bijzondere koffies verzonden door Roast. Op deze pagina zie je het overzicht van de afgelopen maanden. Voor elk eerste weekend van de maand proberen we de koffie te laten bezorgen.

 
 
 
 
 

Ethiopie Aricha

  • Koffiebranderij
  • Rum Baba, Amsterdam
  • Producent
  • Kebel Aricha mill (650/700 kleine lokale boeren)
  • Omschrijving
  • De Gedeo zone is genoemd naar de bevolking die in deze regio woond. De kleine boeren brengen hun rijpe bessen naar de Kebel Aricha mill waar ze vervolgens gesorteerd en gedroogd worden. Elke 2-3 uur worden de bessen in de eerste dagen gedraaid om vergisting en schimmel tegen te gaan. De Aricha heeft een fruitig karakter en relatief milde aciditeit.

Brazil Juanito

  • Koffiebranderij
  • Badeta Koffiebranders, Amsterdam
  • Producent
  • Fazendas Klem
  • Omschrijving
  • In de jaren ‘50 heeft Nagipe Viana Klem de eerste stappen gezet richting een duurzame plantage. In de afgelopen jaren hebben zijn kinderen het stokje overgenomen. Deze koffie was met 91,17 de hoogst scorende “organic” tijdens de Cup of Excellence dit jaar. Verwacht in je kopje een boterzachte Natural die doet denken aan die ouderwetse aarbeien-bubblegum.

Sumatra Sidikalang

  • Koffiebranderij
  • De Zeeuwse Branding, Zierikzee
  • Producent
  • boerengemeenschap Sidikalang
  • Omschrijving
  • Eind 2016 bezocht Rob voor het eerst de koffieplantages van de boerengemeenschap Sidikalang op Sumatra, Indonesië. Een paar jaar terug hebben de Italiaanse Federico Spati en de Javaanse Lely Swince het verwerkingsstation van de oom van Lely in Sidikalang overgenomen. Hun droom was om de kwaliteit van de koffie uit de regio naar een hoger niveau te tillen en een transparante en zo direct mogelijke ketting te kunnen creëren tussen de boer en een kop koffie.

 
 

Nicaragua El Cua

  • Koffiebranderij
  • Miss Morrison, Delft
  • Producent
  • Diverse kleine boeren
  • Omschrijving
  • Deze koffie heeft een milde body, veel tonen van cacao en een fris zoete afdronk van (bloed)sinaasappel. In de filter (of andere slow methodes) is de koffie mooi verfijnd en proef je echt het friszoet van de sinaasappel. Als espresso komt het fruit ook mooi naar boven, maar ga je een cappuccino ervan maken, dan proef je onwijs veel (droge) tonen van cacao!

El Bombasi

  • Koffiebranderij
  • Ben en Rolands, Oldenzaal
  • Producent
  • Nelson Cerda Reyes en Humberto Perez Lora, Las Lagunas
  • Omschrijving
  • Deze koffiebonen komen van Nelson Cerda Reyes en Humberto Perez Lora, koffieboeren uit het dorp Las Lagunas. Met haar vruchtbare grond en haar ligging biedt de plantage de beste voorwaarden voor de teelt van deze Caturra. De bonen worden ingekocht door Ben & Rolands tegen een prijs die recht doet aan de uitstekende kwaliteit. Een stevige koffie met tonen van chocola. Aards en robuust. Ideaal als basis voor melk variaties.

Ethiopie Chelelektu

  • Koffiebranderij
  • Black & Bloom, Groningen
  • Producent
  • Chelelektu
  • Omschrijving
  • Chelelektu is een dorp in het Kochere district van Ethiopie, ten zuiden van de Yirgacheffe regio. De koffie uit Chelelektu staat synoniem aan kwaliteit en is favoriet bij barista's tijdens kampioenschappen. Chelelektu koffie heeft een typisch Ethiopisch profiel, een levendig bloemig profiel met zachte citrus en perzik hinten.

 
 

Peru Satipo

  • Koffiebranderij
  • Giraffe Roasters, Rotterdam
  • Producent
  • Familie Ccoillar
  • Omschrijving
  • 14 jaar geleden kwam de familie Ccoillar aan in ‘Nueva Florida’. Zij wilden een koffieplantage opzetten in de vruchtbare grond. Na wat kapwerk planten ze de eerste koffieplanten en nu is de plantage nog steeds omgeven door schaduwbomen en fruitbomen. De koffie heeft een zoete en romige afdronk en een frisheid van rijpe pruimen.

Colombia Tolima

  • Koffiebranderij
  • Zwarte Roes, Hoorn
  • Producent
  • ASOPEP coöperatie
  • Omschrijving
  • De ASOPEP coöperatie heeft een grote focus op kwaliteit, welzijn van haar leden en behoud van de natuur. Deze koffie heeft dan ook een Fairtrade en Biologisch certificaat wat erg uitzonderlijk is voor koffie afkomstig uit Colombia. Bitterzoete chocolade, fruitig en rond zijn de kenmerken die deze koffie met recht omschrijven.

Finca Los Dos Socios

  • Koffiebranderij
  • Koffiestation, Groningen
  • Producent
  • Finca Los Dos Socios, Matías Villatoro Concepción
  • Omschrijving
  • Een uitermate gebalanceerde koffie met een aangename aciditeit. De pas gemalen koffie geeft een heerlijk kruidig aroma en in de kop wordt de geur juist wat meer zacht, floraal. De smaak van de koffie is vol, romig en zacht met nootachtige tonen die doen denken aan pecannoot gecombineerd met een fijne, ahornsiroop-achtige zoetheid.

San Antonio de Esquipulas

  • Koffiebranderij
  • Koffiestation, Groningen
  • Producent
  • Finca Los Dos Socios & Anexos, Francisco Ovalle Mendez
  • Omschrijving
  • Deze koffie heeft een behoorlijk en complex aroma welke, wanneer gemalen, kruidig maar ook diep floraal zoet is. Als espresso komt er ook een fruitig/perzikachtig aroma naar voren.
    De smaak is gebalanceerd en vol , met tonen van chocolade, en de koffie heeft een lange, levendige ietwat fruitige afdronk.