Moeilijk proeven

Geplaatst: 03 februari 2014   » Bekijk alle koffie blogs

Huh, zout?
Deze maand heb ik ook een vreemde ervaring gehad qua smaak. De koffie van Koffiestation had een zoute, zilte smaak. Ik kreeg die smaak maar niet weg. Om goed te kunnen oordelen heb ik een extra zakje koffie bij Koffiestation gekocht. Een andere batch, dus ik was erg benieuwd.....

De Kenia Gichathaini AA van Single Estate Coffee
Ik ben deze maand begonnen met de koffie van Single Estate Coffee, de

Kenia Gichathaini AA
De droge gemalen koffie rook duidelijk naar rood fruit.
Een beetje kruidig. In de espresso-maling rook ik het rode fruit terug, wel minder sterk dan in de droge vorm. Bij het drinken herkende ik de smaak van rood fruit (redelijk acide, meer richting bramen dan richting aarbei of kers) en chocolade. Ik drink niet vaak een latte, maar ik dit geval wel: een diepe rood fruit smaak. Erg lekker! Het mondgevoel van de espresso was juicy en soepel. 

De Brasil Fazenda Rainha van Koffiestation
Daarna dus de koffie van Koffiestation: de Brasil Fazenda Rainha. Het was goed om een extra zakje te kopen. In de herkansing geen zout, maar een herkenbare Brasil. Mooie duidelijke donkere chocoladetonen, beetje kruidig. Mooi in balans, zoet met een klein bittertje en zuurtje. In de espresso in gemalen vorm kreeg ik geen duidelijke geuren mee, in de espresso kwam duidelijk het zoete van de koffie naar boven. Ook hier een soepel mondgevoel. Als latte lijkt het wel een chocokoffie.

De Colombia Finca Cocondo
Als laatste de koffie van het Luxemburgse Golden Bean: Colombia Finca Cocondo. De espresso geeft een zoete (marsepein?) geur af. De smaak is vol van rood fruit. Een mooie aciditeit. In de smaak komt een klein vleugje noot terug. Ik kreeg een vergelijkbaar (mond)gevoel als dat ik een rood fruitig wijntje drink. Een leuke ervaring.

En de lekkerste koffie deze maand vond ik…
Tja, en welke koffie vond ik deze maand nu het lekkerst. Ik vind de keuze lasting. Ik kies voor de Kenia van Single Estate Coffee. Welke koffie had voor jullie de lekkerste smaak?


» Volgend bericht: Nieuwe proefronde van Sander
« Vorig bericht: De koffie van december