De vakantie komt eraan….

Geplaatst: 30 juni 2014   » Bekijk alle koffie blogs

RoastNL abonnement juni 2014
Voordat ik de deur achter me dicht trek eerst nog de koffies uit het RoastNL abonnement van juli 2014. Allemaal koffies gebrand in Zuid-Holland deze keer.

Ik ben gestart met de koffie van SPRSO. Paul Velder heeft ons een mooie Ethiopie Doyo voorgeschoteld. Voor mij de lekkerste koffie van deze maand! Voor zowel de espresso als de filter-variant geldt een zoet, vanille, chocolade aroma met een kruidig element in de espresso. Een donkere, rood fruit smaak met sporen van kruiden en tabak. De nasmaak van de filter is ietwat droog. De nasmaak van de espresso blijft lang hangen, kruidig en rokerig.

De koffies geleverd door Single Estate wijken af van wat er op de website staat. De Colombia Bèlen is geleverd als filterbranding. De espressobranding was een Brazilie Campo Alegre. De espresso was goed in balans, zoet en fruitig. Een prettige koffie voor de liefhebbers van sterke koffie. De Brasil gaf geen uitgesproken smaken vrij. Noot, tikje rood fruit, chocola is wat ik er in herkende. Ook de Colombia Bèlen is voor de liefhebber van sterke koffie. De sterkte van de koffie overheerst de mogelijke andere smaken die de bonen vrij zouden kunnen geven.

Schot uit Rotterdam leverde de Finca Las Lagunas uit de Domenicaanse Republiek. Een voor mij niet echt bekende regio. De espresso leverde een sterke koffie op met een volle body en dito mondgevoel. In het aroma herkende ik een zoete, amandel geur. De smaak was zoet (chocolade) en kruidig met een aanwezig bitter. Het smaakprofiel voor de filterbranding komt overeen met die van de espresso. Het mondgevoel van de filterkoffie is wat droog.

Ik ben erg benieuwd naar de filterkoffies van de RoastNL zending van augustus en hoop op een paar mooie koffiemomenten in het zonnige zuiden. Een prettige vakantie!

Groet, Sander
www.koffiesmaak.nl


» Volgend bericht: Koffie-cadeau op het aanrecht
« Vorig bericht: Mei, mooie koffiemaand