Koffieproeverij op de camping

Geplaatst: 03 augustus 2014   » Bekijk alle koffie blogs

Koffieproeverij
Mijn vakantie is ondertussen voorbij. Ik heb heerlijk genoten van de rust in het mooie Franse landschap. De ingerichte safaritent en de vele vriendinnetjes voor mijn dochter droegen zeker ook hun steentje bij. Ook op vakantie heeft het koffievirus mij niet losgelaten. Al snel werd ik gevraagd een koffieproeverij te organiseren. En laat dat nu net binnen mijn concept te passen...

Tijdens de koffieproeverij hebben de deelnemers 3 koffies gecupt. 2 van de geproefde koffies kwamen uit het RoastNL abonnement van afgelopen maand. Onderstaand dus voor de verandering geen smaakprofielen van espresso en filterkoffies, maar de uitkomsten van de cuppings. Het smaakprofiel van de 3e koffie uit het abonnement (de Daterra uit Brazilië) is gebaseerd op mijn persoonlijke review.

Raja Batak
De Raja Batak van Koffiestation deed mee in de eerste cupping. Algemene indruk was dat deze koffie van de 3 het meest aanwezig was. Dat heeft grotendeels te maken met het brandprofiel van de koffie in vergelijking met de andere 2 koffies (van Het Koffielab).

De Raja Batak werd omschreven met woorden als dichtbij huis, herkenbaar, krachtig, robuust, sterk, zwaar, pure chocolade, typische zwarte koffie geur, lekker, sinaasappel, vanille, zoet, noot, bitter, hout, rokerig en gronderig.

Colombia Anza
De Colombia Anza van Back Yard was 1 van de 3 te cuppen koffies in de tweede proeverij. Als omschrijving van de koffie werden woorden als zuur, bitter, zwaar, licht notig, zoet, chocolade en puur gebruikt. Zelf herkende ik ook een vleugje perzik in de koffie. Zoet, zuur, een beetje als een perziksnoepje.

Brazilië Daterra
De Daterra uit Brazilië heb ik als filterkoffie gezet, met de Hario V60. Door de ietwat donkere branding geeft de Daterra een krachtige, intense koffie af. De smaak vond ik lastig vast te stellen: donker, zoet, weeïg, noot, chocolade en een bittertje in de nasmaak zijn de worden die naar voren kwamen.

De koffie van de maand augustus ligt al te wachten op de smaaktest. Volgende maand weer een review op basis van espresso en filterkoffie.


» Volgend bericht: Een klein gevoel van geluk!
« Vorig bericht: Koffie-cadeau op het aanrecht