Koffiereis naar de Spaanse Costa!

Geplaatst: 28 augustus 2015   » Bekijk alle koffie blogs

Een vakantie(koffie)verhaal vertelt zich het leukst met foto ́s dus daar gaan we:

Deze Cafés Richard was veel te slap gezet, maar even later trof ik een goede uitspanning aan, met “Paul”, die ook prima patisserie en broodjes heeft (en er ook leuk opstaat voor Paul van Roast!)

  

Verdere eigenaardigheden ́en route ́ (De prijzen vielen mee, gemiddeld anderhalve euro voor een espresso): Een Segafredo machine die de ́juiste? ́ Franse naamgeving heeft (expresso) en royaal uitschenkt: 7cl voor een enkele espresso! Een Illy machine waar ik redelijk hoopvol over was, maar tot mijn ontstelling een blend met Robusta bonen schonk?! Meteen geklaagd en geld teruggevraagd. Ik denk dat Illy niet blij zal zijn met deze gang Een Malongo machine die je laat kiezen uit zes origines, een aantal bijzondere: Laos, Congo, Cuba en dan ook nog ́gewoon ́ Colombia, Peru en Brazilië. Na betaling kreeg je een pod (harde pad) met, helaas voorgemalen koffie, die je mocht uitpakken en in gleuf moest stoppen. Redelijk wat ́hands-on ́ dus haha! En op een gewone parkeerplaats langs de snelweg, zonder tankstation of eetgelegenheid, troffen we een soort pop-up café aan, opgezet door de snelweguitbater zelf. Gemak dient ook hier de mens en aldus stond er een volautomaat, en een erg verveelde ́barista ́ die onafgebroken een smartphone in zijn nek had geklemd en koffie stond te zetten.

Op de camping 1 à 2 keer per dag een AeroPress koffie, op de foto vergezeld met een écht Spaans zoet ensaimada broodje. Het strandtentje schonk een lokaal merk, het zag er mooit uit, de filterhouders helaas niet al te schoon, de koffies waren loeiheet, maar met een aardige Robusta-twist. Een prettig oppeppertje in de hitte!

En op dit kopje van Ciano, en al hun suikerzakjes, ontdekten we nog een leuk spelfoutje!

Deze machine verraste me op de terugweg met een keuze tussen twee merken “expresso”. Meteen maar een cupping gedaan en beide naast elkaar gezet; het bloed kruipt waar het niet gaan kan! Er was zowaar een verschil te proeven, maar appetijtelijk was het geenszins, de foto van het duo spreekt boekdelen... De rechter had mijn lichte voorkeur, prijs en merk zegt niet alles... Het dieptepunt bleef echter voor het allerlaatst bewaard, in een donker België, voor de laatste loodjes. De eerste (en laatste) koffie die ik heb weggegooid! Waterig, oud, muf, veel te heet. Amai, een drama!

 

In het weekend van thuiskomst meteen weer fijn met de eigen machine kunnen spelen. En voor het mooie nazomerweer wat we hadden meegenomen een café frappé gezet met, in plaats van melk, horchata de chufi, het drankje van Oost-Spanje, gemaakt van tijgernoten! Het lijkt een beetje op sojamelk, flink zoet en amandelachtig van zichzelf.

Al met al: het was me wat en het was vooral heet! Qua temperatuur en koffie(variëteiten). Ik ben blij dat ik weer thuis ben ;-) en dat de nieuwe Roasts zeer binnenkort weer bezorgd worden! Adios en Coffea Salutem! Norman Mazel ~ @Normanito1 ~ @Espresso_cups_


» Volgend bericht: Testpanel koffies september
« Vorig bericht: Juli Roast onder de loep!