WAT HEET…, IN FRANKRIJK

Geplaatst: 05 september 2016   » Bekijk alle koffie blogs

De koffies tijdens mijn vakantie waren veelal loeiheet, de locatie, setting, apparatuur, bonen etc. maakte daarbij amper iets uit. Dieptepuntje was deze ´espresso´, tja… onderweg. Maar soms moét je aan je cafeïnegerief komen en daarbij je standaard wat verlagen…
Het was op de bestemming ook wel behelpen, maar met een mokapot en een Cafflano (met zelfgebrande bonen) was het best goed te doen. Ook de prettige bijkomstigheid van een heuse ´specialty coffee´ shop in het nabijgelegen dorpje vergrootte de vakantiesfeer des te meer! Een aardig tentje, met eigen 2-kilo brandertje en een ruime keus aan origines. Ook de taartjes waren niet te versmaden. En er gingen wat zakjes bonen van hun mee naar huis uiteraard, een eigen melange, een Tanzania en een Laos!

 

 Bij thuiskomst lag het vertrouwde pakketje van Roast uiteraard keurig klaar. Door heropstartdrukte op werk en privé heb ik het me deze maand wat makkelijker gemaakt en het koffieproefnotitieboekje van “33books” gebruikt.

De Guatemala van Giraffe kon mij het meest bekoren, een mooie complete koffie. De Colombia van Schot kreeg ik maar niet optimaal en ik vroeg me uiteindelijk af of dit wel mogelijk was… tot het allerlaatste dubbele shot, die toch nog hoopvol stemde. De Indonesia Flores van Evermore had wel heel (te) sterke karakteristieke kenmerken… een ´earthy´ aroma en smaak hoort er zeker bij, maar het neigde in de nasmaak te vaak (dóór) naar de natte, ietwat muffe variant.


De nieuwste Roasts zijn ook alweer binnen dus tot snel!


Coffea Salutem!

Norman Mazel
@Normanito1 | @Espresso_cups_


» Volgend bericht: DE NAZOMER IN KOFFIE
« Vorig bericht: DE WONDERE “WORLD OF COFFEE“