Leuvense Limu en Musasa Marshmellow

Geplaatst: 29 maart 2017   » Bekijk alle koffie blogs


De Limu uit Leuven (via Ethiopië) van MOK was inderdaad volgens beschrijving schoon. Ik dacht in eerste instantie wat houtigheid te ontwaren, maar dat bleef uiteindelijk achterwege. De sterke citrussmaak was ook goed herkenbaar, op het grapefruite af. De roast zelf was aan de lichte kant. Er zaten wel wat scherpe smaakrandjes aan deze bonen, die de wangen deden smakken – niet per se in positieve, maar beslist ook niet in negatieve zin. We houden het op complexiteit! Ik vond het jammer dat het typische Ethiopische florale aspect ontbrak, zowel in aroma als in de kop. Ik mag graag wat jasmijn, of anijs of soortgelijke bloemen en kruiden ontdekken. 


Marshmellows van 30ML in de zak (lees: in de neus 😊)! Dat belooft veel goeds en zoets, en dat kwam gelukkig ook uit. Het 10-jarige jubileum van het Musasa wasstation werpt zijn vruchten af! Balans, zoet!, romigheid in aroma, soepel en subtiel met een fijn hintje van besjes en citrus, het doet denken aan gele bosbraam (aka kruip- of veenbraam). Ravissant Rwanda! 


Last (zie verder) én – helaas – least was deze maand de El Salvador. De extractie op zich leek in orde en de crema in de kop was telkens mooi dik en veelbelovend… maar het maskeerde teveel minpunten. De nogal oneven boongrootte, de (mede daardoor) licht aangebrande boontjes, met schroeiplekjes (scorching / facing genoemd) resulteerden in een wrange, ruige (vooral ná)smaak. De kortere shots leken iets beter, waarschijnlijk omdat er dan niet nóg meer bitter bij kwam.

Ik heb begrepen dat dit meteen ook de laatste roast van The Rock was want ze zijn per 1 maart gestopt. Tja… ¯_(ツ)_/¯

Keep on Roasting in the free world!

Coffea Salutem!
Norman Mazel | @Normanito1 | @Espresso_cups_

p.s.


» Volgend bericht: APRIL KOFFIES
« Vorig bericht: CARNAVAL IN JE KOP