Deja Vu

Geplaatst: 26 februari 2018   » Bekijk alle koffie blogs

MEXICO | BACK TO BLACK | AMSTERDAM

Een wat ingehouden, gemiddelde koffie. All-rounder, gewoontjes, maar recht door zee.
Niet veel (bijzonders, opmerkelijks) over op te merken dus ik houd het verder hierbij:

Roast - Back to Black

COLOMBIA | KEEN COFFEE | ENKHUIZEN

Omniroast? Light(er) roast?? Het had een tikje verder/donkerder gemogen. Zoetheid amper te ontwaren. Wél wat (zoute) caramel en kruidigheid. Toch ietwat scherpgerand overall.

Roast - Keen

ETHIOPIË | NORDKAPP COFFEE | UTRECHT

De intro op het zakje is wel wat apart.. "Alweer een paar maanden geleden dat we een koffie uit Afrika hadden…" ?? Vorige maand een Rwanda én een Kameroen! 😊 Maar Roast doelt waarschijnlijk op de vorige Ethiopische koffie. [RED: helemaal gelijk Norman, volgende keer zijn we iets specifieker]Die was inderdaad (drie) maanden geleden en…. Precies dezelfde koffie! Toen van Stielman, die zeer verdienstelijk op een gedeelde plek 5 over het hele jaar eindigde, met eindcijfer 8,5. Ik had ´m op tijd door en verbood mezelf om die proefnotitie verder te bekijken. Niets leukers, spannenders en vooral leerzamer dan jezelf te calibreren!

Nordkapp bleek de koffie zowaar nóg een stapje hoger te hebben getild! Er zat nu meer caramel en chocola in, iets meer rood fruit ook. Vooral de nasmaak was wonderbaarlijk en maakte het totaalplaatje in alle opzichten in balans. Het allermooiste aan deze koffie was dat het aantoont dat een natural niet altijd heel fruitig, funky, fermented, er opdringerig overdreven uitspringend hoeft te zijn. Puik werk Jasper! Het moet (te) gek lopen, maar voor een top 5 notering voor 2018 zit je zo goed als gebeiteld.

Roast - Nordkapp


Uit zeer betrouwbare bron heb ik vernomen dat Roast een dagje op het Amsterdam Coffee Festival staat, de zondag 11 maart. Hartstikke leuk! Ik zie jullie wellicht daar! Proefboekjes mee 😉

Amsterdam Coffee Festival


» Volgend bericht: Maart Roast zijn staart
« Vorig bericht: Begin van 2018