Zwartproef

Geplaatst: 29 oktober 2019   » Bekijk alle koffie blogs

Helaas een wat summiere beschrijving over de Colombia van Zwarte Roes. Het is een supremo van onbekende variëteit(en). Supremo is een gradering van de (grootste) maat van Colombiaanse bonen. Santander als regio ken ik niet zo goed, enig speurwerk leverde op dat een hoofdkenmerk van de koffie “tobacco notes” zou zijn. Dit blijkt te matchen met mijn proefrapportje. De koffie was wel vol van body, maar meer als gevolg van een wat zware bitterheid met wat rokerigs. Dit hoeft niet als negatief te worden begrepen; dit soort koffies zijn prima als basis voor koffie met melkbasis. Als espresso kon het me minder bekoren.

★★★☆☆ ~ 7,5

De figuur die het tasting wheel voor de koffie van Black&Bloom hieronder vormgeeft lijkt best wel op… een gespiegelde 360 graden rotatie van de landkaart van… Guatemala! Ok, ok, het “fruit”-hoekje rechtsonder, met name ´citrus´ mist grotendeels. En dat miste ik ook in deze koffie, ondanks de meegeleverde specifieke smaakindicatie hierover. Wel was de hazelnoot, de chocola met daarbij caramel (vooral i.c.m. melk) te ontwaren. Een keurige koffie, om de dag in- of uitgeleide mee te doen.

★★★½☆ ~ 8

 

Joffrey van Zwarte Koffie is nét terug uit Costa Rica. Ziehier en daaromheen een impressie, o.a. van Victor, de producent van de Centroamericano variëteit die deze maand werd geleverd. Het nummerbord van Costaricaanse vervoersmiddelen noemt het onderaan in feite ook al. En er is nu één unieke versie voor deze Tico Holandés. Volgende reis uitprinten en op je huurauto monteren mae !!  smiley Er ontbreken wel wat standaardnummers op het… nummerbord, dus we gooien er een 8 bij voor de koffie van deze maand!

★★★½☆ ~ 8


!!! Nieuw: geef nu ook zelf van die sterren (alleen hele smiley) aan de geproefde koffies!

Klik op de profielpagina van de betreffende koffie en scoren maar !!!


~ Coffea Salutem ~

Norman Mazel

Instagram | Twitter | Espresso Cups Collection 

 

 


» Volgend bericht: KOFFIEWORTELS
« Vorig bericht: De Koffiebelofte