Update Circular Coffee Fund 2019

Geplaatst: 25 februari 2020   » Bekijk alle koffie blogs

In 2019 is er in totaal ruim 2.000 euro binnen gehaald voor het Circular Coffee Fund (CCF). De afgelopen zomer heeft het CCF koffieboeren gevraagd om een zelfgeschreven projectvoorstel in te dienen waarmee zij op een circulaire manier positieve impact kunnen maken op hun plantage en omgeving. Uit alle inzendingen zijn 3 bijzondere projecten in Peru gekozen om te financieren met het gedoneerde geld van 2019. 

Fermin Solano Chiclla droomt ervan om naast koffie ook honing te produceren. De verkoop van honing zal zijn gezin van extra inkomen voorzien en de aanwezigheid van bijen heeft veel voordelen voor de omgeving. De bijen zullen de gewassen in het gebied namelijk gezond en in stand houden.

Ilce Yda Ascencio Colina wil graag d.m.v. het planten van dennenbomen de kwaliteit van zijn grond verbeteren.
Als de bomen volgroeid zijn kunnen ze worden gekapt voor de verkoop, wat extra inkomen genereert, en kunnen er weer nieuwe bomen worden geplant. Hij wil ook starten met het produceren van honing om zijn koffiegewas en gewassen in de omgeving in stand te houden en de honing te verkopen.

Salomón Pajares Sánchez is van plan om zijn plantage uit te breiden met casave planten, bananen- en citroenbomen. Dit zal de vruchtbaarheid van zijn plantage verbeteren en extra inkomen genereren. Ook wil hij kippen voor eieren om het dieet zijn familie te verbeteren, de eierschalen te gebruiken als bemesting voor zijn plantage en voor extra inkomen door de verkoop.


» Volgend bericht: Koffiecocktail van Jeroen
« Vorig bericht: VAN NATURE