Tanzania Tembo Tembo

  • Variëteit
  • Keny
  • Hoogte
  • 2000 m.
  • Zending
  • Privé: September 2024

Duitse kolonisten plantten in de jaren twintig voor het eerst koffie op het landgoed Tembo Tembo. Tegenwoordig is het landgoed eigendom van en wordt geëxploiteerd door Gaétan en Caroline Bordier, een Zwitsers echtpaar.

Net als bij het naburige Acacia Hills Estate is het uitzicht vanaf Tembo Tembo Estate surrealistisch. Vanaf de noordelijke randen van de boerderij kun je de rand van de Ngorogoro-krater zien, een oude ingestorte vulkaan waarvan de vruchtbare vallei nu de thuisbasis is van tientallen verschillende diersoorten: van Afrikaanse olifanten tot leeuwen, neushoorns en luipaarden en giraffen. De noordelijke grens van het landgoed ligt langs de zuidwestelijke kant van de berg Oldeani, waarvan de hellingen water afvoeren naar Lake Eyasi, een belangrijk zoutwatermeer op de grens van het Ngorogoro Conservation Area en het Serengeti National Park.

Gaétan en Caroline begonnen in 2009 met de renovatie van de boerderij. Naast het implementeren van moderne teelttechnieken om de kwaliteit van hun koffie te helpen verbeteren, plantten ze ook Geisha- en Pacamara-zaailingen, twee variëteiten die bekend staan ​​om hun kwaliteitskoffie en hoge cupscores.

Gaétan en Caroline geloven dat de volgende stappen richting kwaliteitsverbetering in de kleine details zitten en gericht zijn op het verbeteren van de controle na de oogst, vooral het vochtgehalte, om de koffiekwaliteit te verhogen.
De variëteit van dit kavel is Kent. Kent komt veel voor in Afrika en is zeer resistent tegen ongedierte zoals roest en produceert een soepele en evenwichtige kop koffie. Kersen worden selectief met de hand geplukt en afgeleverd bij de natte molen van de boerderij. Kersen worden verpulpt op een Ecopulper en droog gefermenteerd. Na de fermentatie wordt het perkament gewassen in schoon water en vervolgens gedurende 8-10 dagen te drogen gelegd op Afrikaanse verhoogde bedden. Perkament wordt regelmatig gekeerd om een ​​gelijkmatige droging te garanderen. Traditioneel droogt het landgoed perkament direct in de zon. Perkament ligt 1-2 maanden op de boerderij in gevoerde, luchtdichte zakken, opgeslagen op houten pallets.

Verwacht smaken van pecan noten, karamel en abrikoos.

Koffie gebrand door Schot Koffie