Brazil Mantiqueira Mountains

  • Producent

    Kleine koffieboeren in de bergregio verbonden aan COCARIVE

  • Branderij

    Back to Black Coffee, Amsterdam

  • Regio

    Brazilië, Mantiqueira Moutains, Carmo de Minas

  • Varieteit

    100% Arabica - Yellow Bourbon (pulped natural)

  • Hoogte

    1.100-1.300

  • Zending

    juni 2020 / #1

Deze koffie is een pulped natural! Dat betekent eigenlijk dat de verwerking van de boon ergens tussen een natural en een washed koffie zit. Waar bij een washed koffie alle fruitpulp en vel verwijderd worden voor het drogen, en bij een natural juist alles erop blijft zitten (wat de specifieke gefermenteerde smaak afgeeft), wordt bij een pulped natural alleen het velletje en in sommige gevallen een klein beetje, maar niet alle fruitpulp verwijderd. Dit zorgt voor een bijzonder zoete toon, die niet overgefermenteerd smaakt.

Brazilië produceert zo ongeveer 50% van alle koffies ter wereld, waarvan het meeste lage kwaliteit of standaard Robusta of Arabica is, helemaal in vergelijking met andere landen. Als je echter je best doet om te zoeken, zijn er ook veel koffieboerderijen die pareltjes creëren. Steeds meer boeren houden zich bewust bezig met de kwaliteit van de bessen, vooral de boeren uit de Mantiqueira regio zorgen vaak voor bijzonder excellente koffies! Daarnaast zorgt het gebrek aan vulkanische grond en hele grote hoogtes juist voor de karakteristieke nootachtige, zoete chocoladesmaken in de koffie.

Daarnaast heeft de COCARIVE coöperatie een eigen quality control lab, waar ze met gekwalificeerde Q-graders en cuppers zorg dragen voor de kwaliteit van de boon. Een laatste leuk feitje is de naam van de regio, een enorm bergrijk gebied: Mantiqueira betekent "Where the mountains cry".

Smaakindicatie:
In deze koffie vind je zoete mandarijntjes, melkchocolade en hazelnoot.