Brazil Yellow Bourbon

  • Varieteit

    Yellow Bourbon

  • Hoogte

    1150

  • Zending

    januari 2022 / #4

Fazenda Pantano ligt midden in de Cerrado van Centraal Brazilië in de deelstaat Minas Gerais en heeft een totale oppervlakte van 600 ha. Het is al drie generaties eigendom van de familie Ferrero en is een van de oudste koffieplantages in Brazilië. Meer dan 100 hectare van het land wordt bewaard als permanente natuurlijke bosreservaten, wat een wettelijke vereiste is volgens de Braziliaanse wet. De boerderij ondersteunt een plaatselijke school en financiert verschillende opleidingsprogramma's en cursussen voor haar personeel.
De koffie wordt op traditionele, natuurlijke wijze verwerkt: de bessen worden geplukt en direct op verhoogde schermen in Afrikaanse stijl geleged waardoor de lucht kan circuleren en de bonen gelijkmatig drogen. Yellow Bourbon is een speciale Arabica-variëteit waarbij de bonen een gele kleur vertonen in plaats van rood wanneer ze rijp zijn en een smaakprofiel geven dat doet denken aan sinaasappel- en citrus. Als lid van de vereniging van de Cerrado-koffieboeren garandeert de familie Ferrero hoge kwaliteitsnormen en de oorsprong van de koffie volgens duurzame praktijken.

Een mooie volle koffie uit het Cerrado Mineiro gebied, verwerkt volgens de pulped natural methode. Een koffie met tonen van melkchocolade, cacao en een karamelsmaak in de afdronk