Colombia Finca El Roblar

  • Varieteit

    100% Arabica - Caturra

  • Hoogte

    1.830

  • Zending

    mei 2019 / #1

De Finca El Roblar is een populaire koffie onder filterliefhebbers en espressodrinkers. Deze koffie is geproduceerd op de 4 hectare boerderij van German Peña in Suaza, Huila, Colombia op 1830 meter hoogte. German groeit verschillende cultivars, waarvan 40% Caturra.

Deze koffie is na oogst 12 uur gefermenteerd, gedepulped en nogmaals 20-24 uur gefermenteerd. Na het wassen zijn de bonen 20-30 dagen gedroogd op verhoogde bedden.
Deze oogst, eerste helft 2018, is uitgesproken qua smaak; een volle body, warme tonen van karamel, honing en hazelnoot met sprankelend citrus. German gaat volgend seizoen experimenteren met verschillende fermentatiemethoden en -tijden dus wij kunnen niet wachten tot de volgende oogst.

Smaakindicatie:
Volle body, honing, hazelnoot en citrus

Finca el Roblar
Finca El Roblar coffee Finca el Roblar coffee