Costa Rica, La Minita

  • Varieteit

    O.a. Catura, Catuai Red en Catuai Yellow

  • Hoogte

    1300 - 1500m

  • Zending

    maart 2013 / #3

Een prachtige direct trade koffie, rechtstreek van de plantage naar koffiebranderij 'Het Koffielab'. Koffie met een focus op kwaliteit dat zich uit in strenge controles tijdens iedere bewerkingsfase: slechts circa 23% van de koffie dat rijp wordt geplukt, krijgt de stempel La Minita. Er worden op de boerderij geen pesticiden of andere chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. We hebben dit keer twee verschillende smaakvariaties voor filter en espresso.

 

Filterbranding >> Boterbabbelaar, cascara en limoen. Afdronk van kastanjes.

Ons advies voor deze koffie op filterbranding: Chemex, pour over, Clever , Syphon, filterapparaat

 

Espressobranding >> Gele en rode grapefruit, diverse noten. Vol en romig!
Ons zetadvies: 93Ëš / 18 gram / 25-28 seconden

 

Tijdens het branden van de koffie ontwikkelt er CO2 gas in de boon. Dit gas geeft de koffie, direct na het branden, een rokerige geur en zure prikkeling in de mond. Het is daarom van essentieel belang om de koffie te laten rusten zodat deze negatieve smaken verdwijnen. Wij raden aan voor filter de koffie tussen de 2 en 4 dagen te laten ontgassen en voor espresso tussen de 5 en 10 dagen.