El Salvador El Guayabo E

  • Varieteit

    100% Arabica - Red bourbon (natural processed)

  • Hoogte

    1.300

  • Zending

    december 2019 / #4

Jaime Ortiz produceert op twee plantages in El Salvador een verscheidenheid aan specialty coffee. Allemaal microlots van verschillende variëteiten welke op allerlei manieren verwerkt worden om zo de beste karaktereigenschappen van de boon naar voren te halen.
José Lopez van Cafecito Central in Den Bosch reisde eerder dit jaar af naar El Salvador om meerdere producenten te ontmoeten, koffieplantages te bekijken en nieuwe oogsten te proeven. Vervolgens werd er een hele container gevuld met een verscheidenheid aan microlots van verschillende boeren, soorten en verwerkingsmethodes. Na het proeven van een aantal samples kozen wij voor deze natural process, red bourbon variëteit van El Guayabo.

Smaakindicatie:
Deze variëteit, red bourbon, heeft van zichzelf al wat natuurlijke zoetheid, welke wordt versterkt door het natuurlijk indrogen van het vruchtvlees om de boon. Wij houden van deze koffie vanwege zijn zachte maar toch volle body en rijpe zoete smaak. In de afdrong vinden we wat licht kruidige smaken van kaneel en vanille.