Ethiopia Konjo

  • Producent

    Diverse kleine boeren

  • Branderij

    MOK, Leuven

  • Regio

    Ethiopië, Jimma, Oromia

  • Varieteit

    100% Arabica - Heirloom washed

  • Hoogte

    1.650-1.900m

  • Zending

    maart 2017 / #3

Deze koffie is afkomstig uit Limu Woreda in de Oost Welega zone van Oromia in het zuiden van Ethiopië. Oromia is verantwoordelijk voor vijftig procent van de koffieproductie in Ethiopië, hoewel de koffie uit deze regio sterk verschilt in smaakprofiel afhankelijk van de exacte locatie. Meer dan enig ander land, heeft Ethiopië een brede genetische diversiteit onder haar koffie variëteiten, elk type heeft een onderscheidende smaak, vorm en kleur. Hierdoor kan elk gebied van het land een andere smaakprofiel bieden. Limu koffie staat bekend de Yirgacheffe te evenaren met een schoon en complex bloemig aroma en een sterke citrus en ondertonen van cacao.

Verwerking in dit gebied gebeurt met traditionele methoden, vaak zonder het gebruik van chemicaliën. Uit deze regio heeft Jens van MOK een ​​schone en complexe gewassen Limu koffie geselecteerd genaamd 'Konjo' wat 'prachtig' betekent in de plaatselijke taal. Dit Lot is opgebouwd uit koffie van kleine boeren die de bessen met de hand geplukt hebben en verkochten aan een lokale handelaar die de verwerking en het sorteren vóór de verkoop van de bonen aan ECX die deze volgens SCAA normen beoordeelt. Deze bonen kregen de Limu Grade 1 beoordeling.

Smaakindicatie:
Zoete limoensmaak met hinter van abrikoos en citroengras. De body is delicaat.