Ethiopie Natural Sidamo Nensebo

  • Varieteit

    100% Arabica - Heirloom (natural)

  • Hoogte

    1.850-2.000

  • Zending

    december 2018 / #2

Deze koffie is afkomstig uit de Sidamo regio in het zuiden van Ethiopie. De naam van de koffie ‘Nensebo’ komt uit de Woreda (gebied) binnen het Ormoia district. De koffie is verwerkt door het Jaal washing station. Ze verzamelen koffiebessen van kleine boeren in de omgeving van Nensebo village. Het Jaal washing station exporteert jaarlijks ca 4500 zakken koffie. In totaal zijn ongeveer 700 boeren verbonden aan dit washing station; veelal smallholders, sommigen daarvan heel klein met 1 Ha grond.

De bessen van deze partij zijn verwerkt volgens de ‘Natural’, zongedroogde methode, waardoor de koffie zijn kenmerkende intens fruitige aroma krijgt.

Smaakomschrijving:
een erg zoete koffie met smaken van kersen, aardbeien en mokka. Bij melkbereidingen komt de smaak van kersen extra sterk naar voren.

Foto's:

Schot Koffie Nensebo