Guatemala Los Cedros de Palmira

  • Varieteit

    100% Arabica - Bourbon & Caturra

  • Hoogte

    1.450-1.650

  • Zending

    november 2020 / #1

De Finca (boerderij) Los Cedros de Palmira ligt in het dorpje Palmira in La Libertad, in de koffieregio Huehuetenango van Guatemala. Haller Palacios plantte er in zijn jeugd een Cederbos aan welke nu de juiste schaduw geven aan de Bourbon en Caturra koffiestruiken en beschermen de flora en fauna van de omgeving. 
Dit microlot wordt op natuurlijke wijze verwerkt. Dit proces zorgt voor de mooiste smaken en is de meest directe vertaling van de smaak van de rijpe bessen. De bessen worden eerst 10 dagen op open Afrikaanse bedden in de buitenlucht gedroogd en daarna nog 10 tot 13 dagen in kassen.

Smaakindicatie
De koffie smaakt erg intens met een mooie balans tussen zoetheid en frisheid. We proeven er veel fruit in, bijvoorbeeld aardbei, mango en bessen.