Honduras Santa Rosa

  • Variëteit
  • Caturra, Bourbon, Catuai
  • Hoogte
  • 1.100-1.600
  • Zending

Beneficio Santa Rosa is een exporteur en een droge molen, gevestigd in Santa Rosa de Copán. Santa Rosa biedt ruimte voor georganiseerde producentengroeperingen, coöperaties, producentenverenigingen en grote en kleine onafhankelijke producenten in de regio. De molen ontvangt koffie in perkamentvorm, hetzij nat of (gedeeltelijk) gedroogd. Het belangrijkste werk is om de koffie voor te bereiden op exportnormen. Santa Rosa zorgt ervoor dat de koffie voldoet aan de internationale normen op het gebied van vochtgehalte, kwaliteit en dus topkwaliteit. De rol van een droge molen in de productie van kwaliteit wordt niet vaak benadrukt. Santa Rosa de Copán is het meest westelijke koffie groeiende gebied van Honduras. De hoogte in de regio loopt van 1100 tot 1600 meter boven de zeespiegel. Traditionele variëteiten op de plantages in de regio zijn Bourbon, Catuai en Caturra. Producenten verwerken hun koffie volgens het traditionele volledig gewassen proces. Het perkament wordt daarna op patio's gedroogd. Het oogstseizoen loopt van december tot maart.
Sampietro heeft twee volle SHG EP-bakken gekocht van de oogsten in december en januari. De gewone koffie is al in Antwerpen aangekomen en is super vers! Met zijn stevige en zoete profiel, met kruiden- en chocoladetonen, is het een klassieke Hondurese koffie.

Smaakindicatie:
Deze koffie heeft een volle body met een medium zuurgraad, kruidig en een chocolade afdronk.

Zetmethode:
Deze koffie is speciaal gebrand voor espresso

Koffie gebrand door Sampietro Specialty Coffee