Indonesie Rende Nao

  • Varieteit

    100% Robusta - washed

  • Hoogte

    1.200-1.600

  • Zending

    oktober 2020 / #2

Je hebt Robusta waarschijnlijk al heel vaak onbewust gedronken, in een blend (op je werk bijvoorbeeld, je drinkt thuis natuurlijk alleen specialty koffie ;-) ). Maar nu dus een specialty Robusta koffie in het pakket. Robusta koffie wordt meestal als inferieur aan Arabica beschouwd. De slechte reputatie komt door matige teelt en verwerking vanwege de focus op kwantiteit in plaats van kwaliteit. Maar... inmiddels is de Fine Robusta van zeer goede kwaliteit. Lees hier meer over Robusta

Dit is het 3e jaar dat Dave deze koffie als een 100% robusta heeft. Na de successen met speciality robusta in Ecuador en India, werken This Side Up, ASNIKOM (een lokale coöperatie in Manggarai), Ontosoroh en een aantal NGO's samen om deze Fine Robusta op dezelfde manier te verwerken als arabica koffiebonen. De boeren krijgen ongeveer 65% meer betaald dan wanneer ze de koffie op de koffiemarkt zouden verkopen.
Deze koffie is per ongeluk biologisch, de boeren hebben gewoon het geld niet voor bestrijdingsmiddel of kunstmest, laat staan om een mooi certificaat te halen.

Smaakindicatie:
Een kruidige en wat notige, robusta koffie. De koffie is aangenaam bitter en heeft tonen van zoete chocolade.


De foto's zijn gemaakt door Zita Dusa van Pelan Beans.