Kenia Karimikui Peaberry

  • Varieteit

    Sl-28, SL-34

  • Hoogte

    1900m

  • Zending

    februari 2013 / #1

Karimikui is één van de drie wasstations die gebruikt wordt door de Rung'eto Coffee Farmers Cooperative. Deze groep bestaat uit zo'n 500 actieve leden met ongeveer 400 koffiestruiken per boerderij. Karimikui is opgericht in 1966 en gevestigd op de zuidelijke hellingen van de hoogste berg in Kenia, de Mount Kenya in het Kirinyaga District vlakbij het dorp Embu.

De SL-34 en SL-28 cultivars die de Rung'eto boeren kweken hebben de potentie om koffie's te produceren met een onovertroffen aroma en een heerlijk zoete aciditeit. Na het selectief plukken worden de koffiebessen verwerkt in het wasstation. Door de kenmerkend lange fermentatie periode levert dit een intensieve en complexe smaak op. Maximaal 72 uur later worden de gewassen bessen in de zon gedroogd, waarna de peaberries van het grotere formaat AA en AB bonen gescheiden worden.

De Karimikui peaberry is een geweldig complexe koffie. Kruidig, zoet, fruitig en aards, deze Kenya heeft het allemaal. Zoek je avontuur dan is deze koffie echt iets voor jou. Ideaal voor filter zetmethodes. Probeer er ook eens een coldbrew van te zetten voor een exotische iced coffee.