Kenia PB Kiambu

  • Varieteit

    100% Arabica - SL28/ SL34, Ruiru 11, Batian

  • Hoogte

    1.600-1.900

  • Zending

    september 2019 / #2

Deze Kenya PB Kiambu is afkomstig van de Ngewa Komothai, een groep van ongeveer 30 kleine koffieboeren. Deze volledig onafhankelijke koffieboeren maken deel uit van het 32Cup Farm-to-roaster sourcingmodel. Dit model richt zich op het verkorten van de keten voor kleine koffieboeren in Kenya. De koffieboeren gaan een overeenkomst aan met een lokale partner die de boeren dagelijks voorziet van technische, logistieke, financiĆ«le en commerciĆ«le support. De boeren zorgen zelf voor de verwerking, fermentatie en het drogen van de koffiebonen. Deze partner zorgt ervoor dat de koffie verkocht wordt tegen een transparante en eerlijke prijs. De plantages van de Ngewa Komothai koffieboeren zijn gelegen aan de voet van het Gatamaiyo bosreservaat. Naast koffie wordt er ook erg veel thee verbouwd in dit gebied en is de veehouderij erg populair. De boeren verbouwen hun koffie op een natuurvriendelijke manier, ze gebruiken hiervoor ook het koeienmest. Ze zijn niet officieel biologisch gecertificeerd, maar ze verbouwen hun koffie wel volgens de richtlijnen. De Ngewa Komothai koffieboeren volgen de traditionele koffieverwerkingsmethode. Nadat alleen de rode bessen zijn geplukt worden ze manueel gesorteerd. Daarna worden de bessen gepulpt en gefermenteerd gedurende 24 uur. Daarna worden de bonen gewassen en wordt het achtergebleven vruchtvlees verwijderd. Afhankelijk van de weersomstandigheden worden de koffiebonen ongeveer 14 dagen gedroogd. Iedere plantage gebruikt hiervoor zijn eigen verhoogde droogbedden. Gedurende het hele proces worden de koffieboeren ondersteund en begeleid door experts. Als laatste worden de bonen naar de Kahawa Bora Millers dy mill gebracht. Hier wordt een eerste kwaliteitsanalyse gedaan. De bonen worden vervolgens gehulld en gesorteerd in verschillende lots. Voor dit lot zijn alle Peaberry bonen gesorteerd.

Smaakindicatie:
Deze bijzondere peaberry bonen bevatten typische Keniaanse smaakeigenschappen. Dit is een elegante, heldere, frisse en complexe koffie met een tropische zoetheid. Verwacht fruitige tonen van zwarte bessen en meloen met in de afdronk de zoete tonen van bruine suiker.