Nicaragua La Picona

  • Variëteit
  • 100% Arabica - Caturra
  • Hoogte
  • 1.700
  • Zending

Luis Valladarez begon zijn koffie carrière op een kleine plantage genaamd Buenos Aires. In de begin jaren verkocht hij zijn hele oogst aan lokale handelaren, wachtend op het juiste moment om zijn bedrijf uit te bouwen. Die mogelijkheid kwam toen hij 2 naastgelegen plantages aangeboden kreeg. Hij twijfelde geen moment en besloot om ook meteen zijn eigen ‘mill’ te bouwen. Hierdoor heeft hij alle facetten van de productie onder controle en kon hij beginnen met het zelf exporteren van zijn koffie.

La Picona is een geïsoleerd lot op zijn hoogste farm, El Suyatal. Deze farm heeft een uitstekend micro klimaat door de ligging in de Dipilto bergketen. Beginnend op een hoogte van 1700 meter en groeiend onder schaduwbomen heeft dit lot alles wat nodig is voor het verbouwen van specialty koffie. Op dit moment wordt het familie bedrijf geleid door Olman Valladarez en produceren ze washed, honey en natural processed koffie’s.

Smaakindicatie:
Rijpe pruimen, romig, hint van hazelnoot en zoete druiven.

 

Koffie gebrand door Single Estate Coffee