Nicaragua Silvio

  • Producent
  • Santa Teresa de Mogoton, Silvio Sanchez
  • Koffiebranderij
  • BeanBrothers, Eindhoven
  • Regio
  • Nicaragua, La Union, San Fernando, Nueva Segovia
  • Variëteit
  • 100% Arabica - Catuaí, Catimor, Java (natural)
  • Hoogte
  • 1.500
  • Zending

De koffie industrie in Nicaragua dateert terug naar 1790 en staat hoog in het vaandel wat koffie betreft. Doordat de meeste koffies tussen 1,100 en 1,600 meter wordt gegroeid en 95% in de schaduw groeit, staat het land bekend om zijn heerlijk aangenaam, uitgebalanceerd smaakprofiel. De koffie uit deze regio is van hoge kwaliteit en complex van smaak en wordt ook steeds meer erkend vanwege zijn diversiteit aan smaakkenmerken.

Prachtig gelegen tussen de dennenbomen op een hoogte van 1,500 meter staat de boerderij van Silvio Sanchez en zijn moeder. Samen besloten ze ongeveer 4 jaar geleden om een koffie business te beginnen. Silvio heeft landbouwkunde gestudeerd en zijn moeder was een koffie fan. Ze spaarden, sloten een lening af en kochten een afgelegen stuk land in het bergachtige gebied van Noord-Nicaragua. Hier verbouwen ze een perfect uitgebalanceerde koffie met medium tot soepele body. De matige tot heldere zuurgraad gaat gepaard met een scherpe, fruitige en duidelijk gedefinieerde smaak. Je zult smaken proeven als zoete karamel, rood fruit en chocolade terwijl de koffie zelf een zeer aangename, evenwichtige en bitterzoete smaak heeft.

Door de pijnbomen in dit gebied is het lastig je voor te stellen dat het in Midden-Amerika ligt. De bomen stijgen hoog op voordat er takken groeien, en de schaduw zorgt voor een spookachtig uiterlijk van de diepgroene koffiebomen. De weg om hier naartoe te komen is waarschijnlijk sinds het aanleggen nooit meer onderhouden, en de hevige regenval heeft intussen diepe gleuven in de weg gevormd waardoor zelfs de sterkste 4×4 trucks er een flinke taak aan hebben om eroverheen te rijden.

De plantage is overzichtelijk met keurige rijen jonge koffiebomen. Je kunt zien dat deze boerderij is ingericht om specialty koffie te telen. De belangrijkste soort die hier wordt verbouwd is Catuaí, gevolgd door Catimor, en zelfs wat zeldzame Java, een enigszins mystieke versie uit Indonesië met bloemige, Ethiopisch-achtige tonen.

Koffie gebrand door BeanBrothers