Peru Mayar

  • Varieteit

    100% Arabica - Catimor, Costarica 95

  • Hoogte

    1.900m

  • Zending

    juli 2019 / #1

Deze knaller uit Peru heeft ons op meerdere fronten verrast! Zowel in de overvloedige smaakbeleving als in de manier waarop het verbouwd is. De Italiaanse revolutionair Giorgio heeft ons kennis laten maken met deze koffie en wij waren gelijk verkocht. Giorgio werkt al een tijd in Peru en wel met de “Permaculture” gedachte. Deze term was nieuw voor ons maar na wat onderzoek sprak het ons erg aan. Gelukkig is dit nog geen uitgebuite, danwel tot marketingtool verkrachte term zoals “biologisch” of “fairtrade.” Het is in feite de gedachte om alles constant in evenwicht te houden.

Één van de grondleggers van de term, Mollison, legde het als volgt uit: “Permaculture is a philosophy of working with, rather than against nature; of protracted and thoughtful observation rather than protracted and thoughtless labor; and of looking at plants and animals in all their functions, rather than treating any area as a single product system.”

In dit geval betekent het dat er niet echt een plantage is maar dat de koffieplanten random in het bos staan. Hierdoor proberen ze het woud in balans te houden. Dit resulteert in een fantastische koffie die enorm rijk aan body is. Daarnaast komt er veel geel fruit naar boven. Zeer geschikt als filter en espresso.

Smaakindicatie:
Perzik - Amandel - Whiskey