Peru Yanesha Robusta

  • Varieteit

    100% Robusta - washed

  • Hoogte

    1.200

  • Zending

    september 2020 / #3

In deze blog legt Norman uit hoe het precies zit met Robusta koffie.

In 2019 zijn we een samenwerking gestart via het Circular Coffee Fund met het Cepro Yanesha project in Peru. Deze koffie komt van die plantage. Dit is de eerste 100% Robusta van de drie specials die we de komende maanden in de box hebben. CEPRO Yanesha is een bio en fair trade gecertificeerde koffiecoöperatie van Yanesha indianen in Villa Rica, Peru. De Yaneshas produceren voornamelijk arabica koffie, maar in het lager gelegen Pichanaz wordt al meer dan 30 jaar robusta verbouwd. Dankzij de coöperatie is de productie en kwaliteit enorm verbeterd en deze gewassen robusta wordt met de hand gesorteerd. Yanesha Robusta is al 3 jaar onderdeel van het Risa Coffee assortiment en ze gebruiken hem als onderdeel van een blend, en ook als single origin.
 

Smaakindicatie:
Robusta heeft van nature een kruidiger karakter. Deze Peru Yanesha is kruidig, rokerig en heeft hinten van donkere chocola.