Aloha, Rotterdam

Aloha Koffie is integraal onderdeel van Aloha, een restaurant gevestigd in de voormalig Wildwaterbaan van Tropicana met een waanzinnig terras aan de Maas.
Aloha bestaat sinds 2013, waarbij we als pop-up gestart zijn en inmiddels doorgegroeid naar een vaste bestemming binnen voormalig Tropicana; het huidige BlueCity.

In BlueCity zijn uitsluitend ondernemers gevestigd die zich binnen hun bedrijf bezig houden met circulaire economie en “afval” hergebruiken als grondstof voor een nieuw proces.

Aloha Koffie is onderdeel van Aloha. Een bezoek aan Aloha is een stap weg van de dagelijkse realiteit en sleur. Om bij Aloha te komen moet je er letterlijk een klein stukje voor omfietsen en dus is alles dat je er vind in onze ogen de omweg waard.
Aloha is letterlijk alles wat je zoekt als je zoekt naar echt iets anders.

Aloha koffie focust op het gehele proces; van plantage tot prullenbak en is veel meer dan koffie zoals we het allemaal wel kennen. Het is van koken en brouwen met koffie en cascara tot en met het her-bestemmen van afval uit het koffieproces.
Zo maken we ice-tea van de schil van de koffieboon (cascara), mayonaise en azijn van de koffieboon en willen we verse opgeschuimde melk uit de bar opvangen om kaas van te maken.
De sommelier en de chefs van Aloha maken allerlei combinaties met koffie; van cocktails tot marinades en borrelsnacks zoals boerencheddar met honing & gemalen koffie of een fines de Claires oester met rooibos-koffie vinaigrette en chinese bieslook.

Onze overtuiging is: niets hoeft verloren te gaan.
Het afval uit de koffiebranderij vormt voor Rotterzwam (ook onderdeel van BlueCity) samen met koffiedik uit o.a. onze bar de grondstof om oesterzwammen op te kweken. Deze oesterzwammen worden verwerkt tot bitterballen die we weer in ons restaurant verkopen… met koffiemayonaise!

De uitgegroeide kluit van de oesterzwam wordt weer gebruikt als bemesting voor onze tuin, evenals ons keukenafval dat door wormen omgezet wordt in hoogwaardige compost; een ander soort zwart goud!
Deze wormen worden weer voeding voor de vissen in een pas opgestart aquaponics systeem, waarmee allerlei planten en kruiden verbouwd kunnen worden.
Kortom: afval bestaat echt niet en zeker niet rondom koffie!

Onze koffieproducten zijn vanaf 2017 verkrijgbaar in onze webshop op www.alohakoffie.nl of via http://www.alohabar.nl/koffie

Iedere maand 3 exclusieve, versgebrande koffies van kleinschalige branderijen in huis?
De koffie van Aloha komt vaak langs in ons koffie-abonnement. 

HET KOFFIE-ABONNEMENT VAN ROAST >>

 

www.alohakoffie.nl

Koffie geleverd aan Roast