Back to Black Coffee, Amsterdam

In 2014 zijn de deuren geopend van Back to Black, een Specialty koffiebar in de Weteringbuurt in hartje Amsterdam. In 2015 kwam daar een branderij bij waar Noortje en Inge zelf de koffie branden. De branderij is gevestigd in een broedplaats in Amsterdam. Je vindt er werkplekken voor creatieve en unieke ambachtslieden. Er zijn niet alleen werkplekken en ateliers, maar er worden ook evenementen georganiseerd. Kortom, een te gekke plek om mooie koffies te branden.

De dames zijn begonnen met het branden van onze eigen koffie uit liefde voor vakmanschap. Het zoeken naar bijzondere koffie met uitgesproken karakteristieken en deze te branden op de best mogelijke manier is iets waar ze veel plezier uithalen. 

Werkwijze
Back to Black koopt Arabica bonen in met Specialty Grading en dan het liefst van micro farms die veel zorg dragen aan het verbouwen en verwerken van hun koffie. De voorkeur gaat uit naar Direct Trade. Dit betekent dat ze zelf contact hebben met de boer en de koffie van hem kopen. Helaas is dit niet altijd mogelijk en daarom hebben ze zorgvuldig een aantal transparante koffie importeurs uitgezocht die nauw samenwerken met de boer. Deze importeurs stimuleren boeren op verschillende manieren om duurzamer en beter te werk te gaan door bijvoorbeeld hogere prijzen te bieden voor betere geproduceerde koffie. Kortom, koffie waar de boer trots op kan zijn. Bij Back to Black vinden ze deze manier van inkoop logischer en waardevoller dan bepaalde keurmerken die ze niet kunnen controleren.

Ze vinden het ontzettend belangrijk om alle schakels in het proces zo transparant mogelijk te maken. Van koffiebes tot kopje koffie. Ze willen daarin jou zoveel mogelijk informatie over de producten verstrekken.

 

 

www.backtoblackcoffee.nl

Koffie geleverd aan Roast