Beans en Dreams, Den Haag

Beans & Dreams is in 2018 opgericht door een jonge ondernemer met een passie voor koffie en chocolade. Naast deze passie heeft hij een duidelijke missie:

De “gewone” consument bewuster maken van de wereld achter de voor hen vertrouwde producten koffie en chocolade.

Want naast mooie dingen, zoals het feit dat iedere koffie- en cacaoboon een geheel eigen smaak kan hebben (afhankelijk van zijn herkomst en verwerkingswijze), zijn er ook minder mooie feiten in die wereld, zoals oneerlijke omzetverdeling, armoede, slechte werkomstandigheden en bedreigingen door klimaatveranderingen.
Alléén door mensen inzichten te geven in die omstandigheden kunnen we de bewustheid onder de consumenten vergroten, en meer begrip creëren dat koffie en/of chocolade eigenlijk meer waard is dan de prijs (en kwaliteit) gemiddeld in de supermarkt is. Door met z’n allen een steentje bij te dragen kunnen we zorgen voor veranderingen in de koffie- en chocolade-industrie zodat we kunnen blijven genieten van deze fantastische producten.

Beans & Dreams doet dit door direct in te kopen bij kleine zelfstandige koffie- en cacaoboeren uit verschillende landen, door de boeren te bezoeken en met ze te blijven communiceren, door eerlijke prijzen te betalen en door samen te werken met organisaties die de boeren ondersteunen met eventuele financiering, training en projecten. Uiteraard communiceert Beans & Dreams dit allemaal naar de consument, via de site, via social media en via de ambachtelijke winkel die in Den Haag gerealiseerd gaat worden, waar de consument ook de gehele (eind)productie kan aanschouwen.

beans-dreams.com

Koffie geleverd aan Roast