Boot Koffie, Baarn

Sinds 1973 is Boot Koffie iedere dag bezig met mooie koffies. Het is een passie, maar misschien ook wel een verslaving, om ervoor te zorgen dat de beste kwaliteit in het kopje beland. De mensen van Boot streven naar excellentie en vakmanschap en geloven dat je dit kunt proeven in elk kopje koffie.

Ze houden van persoonlijk contact en geloven in langdurige relaties. Daarom selecteren ze zelf de plantages en hebben op deze manier rechtstreeks contact met de koffieboeren. In samenwerking met hen dragen ze bij aan de verbetering van de levensomstandigheden. Zo kun jij genieten van de beste versgeroosterde arabica koffieoogsten en zij van steeds betere scholing en huisvesting. Ze vinden het belangrijk dat ze een goede prijs aan de boeren betalen. Om die reden importeren ze zoveel mogelijk Direct Trade. Op deze manier ontvangt de boer 30% tot 50% meer dan de Fair Trade koffieprijzen.

Uiteraard zijn ze een groot voorstander van samenwerken met koffieboeren die natuurlijk en biologisch gecertificeerd werken. De langzame groei en rijping van de koffiebessen brengen juist die geweldige smaken in de koffie naar voren. Helaas is volledig biologisch gecertificeerd verbouwen niet altijd helemaal mogelijk. De certificering kost teveel geld voor sommige koffieboeren terwijl zij wel prachtige koffie produceren. Deze koffie willen we je niet onthouden.

Boot Koffie werkt met een klein, enthousiast team. Vakfreaks, die niet alleen experts zijn in koffie, maar ook een grote passie hebben in hun eigen vakgebied. Heb je zin om een keertje gezellig te kletsen of een zinvol gesprek te voeren? Kom gerust langs in Baarn, of in Het Lokaal in Amersfoort waar Boot een microbranderij heeft staan. 

Iedere maand 3 exclusieve, versgebrande koffies van kleinschalige branderijen in huis?
De koffie van Boot koffie komt langs in ons koffie-abonnement. 

HET KOFFIE-ABONNEMENT VAN ROAST >>

www.bootkoffie.nl

Koffie geleverd aan Roast