Daves Koffiebranderij, Hoofddorp

Dave's Koffiebranderij is een koffiebranderij die begonnen is vanuit de liefde voor lekkere eerlijke koffie. Naast koffie verkopen ze ook thee en chocolade. Alle koffie wordt zelf gebrand.

Dave probeert de koffie zoveel mogelijk transparant in te kopen. Ze willen weten wie de koffieboer of coöperatie is, hoe de koffie verbouwd wordt en de stappen die de koffie aflegt tot in de branderij.

Kwaliteit en smaak staan voorop. Soms kan het zijn dat ze de niet-biologische variant lekkerder vinden dan de biologische variant. Ze proeven alles zelf en zullen daar een goede afweging in maken. Biologisch gecertificeerd kan niet altijd, omdat de boer daar niet voldoende geld voor heeft. Ze zorgen er in ieder geval voor dat ze zoveel mogelijk biologische producten hebben, gecertificeerd of niet-gecertificeerd. Omdat ze zelf niet biologisch gecertificeerd zijn, mogen ze niet op onze verpakkingen vermelden dat de producten die ze verpakken biologisch zijn.

Op veel kantoren, horecabedrijven en ook wel thuis, is koffie en ook thee maar een drankje, mag niet te veel kosten en moet makkelijk te zetten zijn. Vaak hoeft het ook niet eens écht lekker te zijn.
De koffie branden ze met zorg met als doel de terroir in de koffie te bewaren, want elke koffie smaakt anders. De voor filter en espresso gebrande bonen zijn dan ook niet donker gebrand. Voor hun klanten die liever een volle donkere smaak willen, hebben ze van sommige koffies ook een Dark Roast.
Koffie is een seizoensproduct. Ze wisselen regelmatig het assortiment.

Ook de thee kopen ze zoveel mogelijk Biologisch gecertificeerd in. De Bean-to-Bar chocolade die ze verkopen is Biologisch en vaak Direct Trade. De producent van de chocoladerepen halen de cacaobonen rechtsreeks bij de boer of produceren de cacao zelf waarna ze er mooie chocolade van maken.

Iedere maand 3 exclusieve, versgebrande koffies van kleinschalige branderijen in huis?
De koffie van Dave's Koffiebranderij komt vaak langs in ons koffie-abonnement. 

HET KOFFIE-ABONNEMENT VAN ROAST >>

www.daveskoffiebranderij.nl/

Koffie geleverd aan Roast