Engrano, Spijkenisse

Koffiebranderij Engrano is in 2010 opgericht door Guadalupe Sierra nadat ze al meer dan een jaar actief was als thuisbrander voor familie en vrienden. Met haar roots in zowel Mexico als Ecuador was het niet moeilijk om contacten te leggen voor koffie in Latijns-Amerika. Tijdens een bezoek aan koffieplantages in het zuiden van Ecuador zag ze met eigen ogen de omstandigheden waaronder koffieboeren leven en werken, en besloot toen om alleen koffie via direct-trade te verkrijgen om er zeker van te zijn dat de koffieboeren ook echt de prijs krijgen die ze nodig hebben. Zo koopt Guadalupe koffie van enkele kleine boeren in de Andes, een lokale cooperatie in Manabi, een kleine cooperatie op de Galapagos eilanden en van een Maya gemeenschap in Mexico.
Engrano is weliswaar gespecialiseerd in koffie uit Ecuador maar ook koffies uit andere Latijns-Amerikaanse landen Guadalupe's warme belangstelling.

Om koffie uit Ecuador meer in de schijnwerpers te zetten wordt op dit moment hard gewerkt aan een espressobar in hartje Rotterdam waar iedereen moet kunnen gaan genieten van vers gebrande en vers gebrouwen espresso.

Iedere maand 3 exclusieve, versgebrande koffies van kleinschalige branderijen in huis?
De koffie van Engrano komt vaak langs in ons koffie-abonnement. 

HET KOFFIE-ABONNEMENT VAN ROAST >>

 

www.engrano.nl

Koffie geleverd aan Roast